Over Ilse Kerssies

Om mij beter te leren kennen heb ik een aantal vragen beantwoord!

Wie ben je?

Ik ben Ilse Kerssies, geboren en getogen in Meppel. Dit ligt in Drenthe en erg centraal ten opzichte van Friesland, Overijssel en Gelderland. Make-up is altijd mijn passie geweest! Vroeger wou ik altijd al de lippenstift van mijn moeder. Ook kreeg ik de laatste jaren vaak de vraag of ik iemand eens op wou maken.

In 2018 heb ik mijn erkende diploma visagie gehaald bij Facefacts Academy. Daarna heb ik verschillende certificaten behaald voor bruidskapsels. Ik heb dus van mijn passie mijn werk gemaakt. Door trainingen te volgen blijf ik mij ontwikkelen.

Wat onderscheidt jou?

Ik denk dat mijn technieken mij onderscheiden. Zo meng ik bijvoorbeeld foundation op kleur en textuur. Ik werk ook met producten die opbouwbaar zijn.

Dit houdt in dat ik van een lichte dagmake-up een volledige glamourmake-up kan maken, zonder de make-up opnieuw te moeten doen. Dit is handig voor degene die overdag een naturel look wil en ’s avonds wat meer feestelijk of glamour.

over-Ilse_CT-02_Ilse-Kerssies_make-up-hair-artist
over-Ilse_CT-01_Ilse-Kerssies_make-up-hair-artist

Wat vind jij het leukste aan je werk?

De veelzijdigheid en het persoonlijk contact. Ik heb de eer om iemand nog meer te laten stralen op haar bruiloft. Alles moet perfect zijn voor de grote dag!

Vaak hoor ik dat het ook even een relax-moment is voor de bruid. Bij de workshops vind ik het, het leukste om mijn kennis te delen met anderen.

Af en toe heb ik ook fotoshoots waar ik erg creatief kan zijn met kleuren en vormen.

Hoe zie jij de toekomst?

Een succesvolle visagiste/hairstyliste worden, die veel mensen blij mag maken met mooie make-up en kapsels!

Ik zou ook graag met mijn werk een steentje willen bijdragen aan vrouwen die het moeilijk hebben, door bijvoorbeeld ziekte of huiselijk geweld. Dan hoeven ze daar even niet mee bezig te zijn.

fotoshoot_CT-17_Ilse-Kerssies_make-up-hair-artist

Feest of trouwerij binnenkort?
Ik laat jou shinen met prachtig haar en make-up

Mac-make-up_Ilse-Kerssies_make-up-hair-artist-stylist_SQ-01

Welk make-up product zou iedere vrouw in huis moeten hebben?

Erg lastig om er één te kiezen. Ik zou zeggen concealer en lippenstift of lipgloss. Concealer tegen oneffenheden en lippenstift geeft je gezicht kleur.

Hoe draag je zelf het liefst je make-up?

Bij mij is het alles of niets. Ik vind het heerlijk om een paar dagen zonder make-up te lopen. Als ik dan wel make-up op doe, vind ik het leuk om ook echt uit te pakken. Dus foundation, concealer, contour & highlight, oogschaduw, mascara en lippenstift. Soms is dit ook om wat nieuwe looks uit te proberen.

Wat is jouw kledingstijl?

Ik ben gek op blazers en bloesjes! Sneakers vind ik heerlijk lopen, maar voor een feestje of avondje uit trek ik ook graag mijn hakken aan.

over-mij-hoge-hakken_Ilse-Kerssies_make-up-hair-artist-stylist_CT

Zelf leren en aan de slag met make-up?
Volg een van mijn workshops.