Hygiëne

Als bruidsstyliste wil en moet ik altijd heel hygiënisch werken. In deze tijd is het extra belangrijk om te weten hoe ik te werk ga.

Hygiëne make-up:

Ik houd mijn nagels kort, draag geen nagellak en sieraden (behalve oorbellen) tijdens het werken. Voordat ik aan het werk ga, was ik mijn handen met zeep en gebruik ik desinfecterende handgel. Ook heb ik een handdoekje mee om de make-up op te leggen en een eigen prullenbakje voor bijvoorbeeld wattenstaafjes. Als de handgel goed is ingetrokken, begin ik met een dagcrème en primer. Dit breng ik aan met een schone, metalen make-up spatel.

Wanneer iemand het niet prettig vindt dat ik aan het gezicht zit, of zo dichtbij kom, werk ik met een mondkapje op en handschoenen aan. Alle gebruikte producten gaan in een aparte ruimte, of gesealde plastic zak. Eenmaal thuis haal ik alles er uit en leg dit op een handdoekje. De penselen worden gereinigd met een speciale penselenreiniger en alcohol. Ik gebruik altijd alcohol 96%. Sponsjes worden schoon gemaakt met gekookt water en afwasmiddel. Daarna spoel ik ze in de wasmachine uit. Lippenstift en potloden wordt in alcohol gedoopt en afgenomen met een papieren tissue. Oogschaduw spray ik een beetje alcohol op en wordt daarna ook afgenomen met een papieren tissue.

Alle gebruikte potjes worden met desinfecterende doekjes schoon gemaakt. Mijn koffer wordt ook regelmatig schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo ook de producten die ik niet altijd gebruik, maar wel in mijn koffer zitten. Uiteraard worden de gedragen kleren en gebruikte handdoekjes gelijk gewassen.

Hygiëne haar:

Ook hier geldt: voordat ik aan het werk ga, was ik mijn handen en gebruik ik desinfecterende handgel. Als de handgel is ingetrokken, begin ik met het haar.

Wanneer ik klaar ben, gaan alle kleine producten, zoals schuifjes, in zakjes. De haarstylingsproducten en apparaten gaan in een tas. Eenmaal thuis haal ik alles er uit en leg het op een schone, grote handdoek. De kam, borstel, haarschuifjes etc. gaan in een sopje met gekookt water en shampoo. Hiermee reinig ik het goed en blijven mijn producten ook intact. Daarna spray ik er wat alcohol overheen. Ik gebruik altijd alcohol 96%.

De haarstylingsproducten die ik heb gebruikt, worden afgenomen met desinfecterende doekjes. De apparaten, zoals een krultang, stijltang en föhn worden afgenomen met gekookt water. Dit is voldoende om het schoon te maken en bacteriën te doden. Vanwege de keramische laag op de apparaten gebruik ik zo weinig mogelijk chemische middelen. Mocht het apparaat niet schoon voelen of er uit zien, gebruik ik een beetje alcohol om het er af te poetsen.

De zakjes worden uitgewassen en de tas afgenomen met een doek met gekookt water. Daarna spray ik er wat alcohol overheen en laat het buiten luchten. Uiteraard worden ook hier de gedragen kleding en gebruikte handdoekjes gelijk gewassen.